21 kilometer

Samenvatting

+/-   3.500 m asfalt
+/-   5.000 m strand
+/-   7.500 m asfalt duinpad
+/-   5.097 m onverhard duinpad

Overzichtskaart van het Parcours

Download gpx-bestand

Video

Parkoers nader toegelicht…

0-5 km: Genieten van de Zwinlus (is ook parkoers 5,05 km)
Na de start op de markante Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad wordt eerst een lus van 5 km afgelegd. Deze zgn. ‘Zwinlus’ bestaat uit ca. 2,5 km asfalt (kanaalweg) en dan wordt nabij camping de Zwinhoeve de eerste beklimming van de dag voorgeschoteld. Vervolgens een goed beloopbaar onverhard duinpad van ca. 2 km waar u een schitterend  uitzicht heeft over het natuurgebied ’t Zwin. We lopen nu vlak langs de Nederlands/Belgische grens en zien in de verte ook de Belgische kuststeden Knokke/Zeebrugge.  Net voordat u de Boulevard weer opdraait passeert u de Cadzandse jachthaven. Bij terugkomst  op  Boulevard De Wielingen passeert u de start/finish. (de 5 km finisht hier).

5-10 km: Kennismaking Cadzandse Strand
Kort na de doorkomst van start/finish draait u linksaf richting het duin. Hier een eerste trap in het parkoers. Na trap rechts en dan eerste links het strand op. De eerste zandstrook van ca. 3,5 km richting Nieuwvliet-Bad. Nabij de radartoren verlaat u het strand en loopt u over de geasfalteerde glooiing aan de strandzijde. Aan het einde hiervan slaat u linksaf een licht golvend onverhard (ondergrond gras/zand) smaller duinpad van ca 300 meter. Aan het einde hiervan komt u op een houten vlonder en slaat u linksaf. Hier loopt u de 2e zandstrook op. Deze strook is ca. 1,5 km lang en met helder weer heeft u een schitterend panoramisch uitzicht op de kustdelen van het overzeese Walcheren.

10-15 km: Op weg naar het keerpunt
Even na het 10 km punt verlaat u strandstrook 2 middels een lange hellende asfaltstrook. 100 meter hier voorbij bevindt zich een verversingspost en liggen er loopt u over een licht golvend pad tot aan het keerpunt. Na ruim 13 km (Groede-Bad) draait u rechtsomkeert en wordt het asfaltpad verruild voor een onverhard duinenpad.  Een vlak duinpad waar de wind echter vrij spel kan hebben. Even daarna gaat u landinwaarts een helling af waarna een strook van 500 m heel beschut gelopen wordt richting kilometerpunt 15, waar zich bevoorradingspost 2 bevindt.

15-20 km: Doorbijten met Cadzand in zicht
Na de passage aan de verversingspost doemt er opnieuw een geasfalteerde helling op, aan het einde daarvan is het rechtsaf ri. een trap. Kort voor die trap gaan we linksaf een duinenpad (begin zand, later gras/zand/vlonder) doorheen natuurgebied De Zwarte Polder van ongeveer 1 kilometer. Na 16 km verlaat u via een houten vlonder dit natuurgebied en wordt met de radartoren van Nieuwvliet-Bad in het zicht de finale aangekondigd met eerst landinwaarts een golvend ‘geitenpaadje’ en na ca 17 km landinwaarts een af- en opgaande helling waarna tot aan kilometerpaal 20 een golvend geasfalteerd duinpad wordt gevolgd.

20-21,195 km: De finish in zicht
Na kort voor het 20 kmpunt het laatste hoogteverschil te hebben overwonnen, is het nu afdalen geblazen. Op de linkerzijde bevindt zich beneden de finish. Eerst nog 500 m bovenop het duin door tot aan het Cadzandse haventje en hier helling af. Nog 400 m en de finish op de Boulevard de Wielingen is daar !!!

Mini Mammoet – 7,8km

Overzichtskaart van het Parcours

Download gpx-bestand

0-4 km: Kennismaking Cadzandse Strand Kort (ca 200m) na de start draait u linksaf richting het duin. Hier een eerste trap in het parkoers. Na trap rechts en dan eerste links het strand op. De eerste zandstrook van ca. 3,5 km richting Nieuwvliet-Bad. Nabij de radartoren verlaat u het strand en loopt u ca 200 meter over de geasfalteerde glooiing aan de strandzijde en draait dan rechtsaf (hier verlaat u parkoers halve marathon weer).

4-7 km: Doorbijten met Cadzand in zicht Na de korte helling bevindt u zich weer al terug op het parkoers van de Halve. Met de radartoren van Nieuwvliet-Bad kort voor u wordt de finale aangekondigd met eerst een landinwaarts af- en opgaande helling waarna tot aan kilometerpaal 7 een golvend geasfalteerd duinpad wordt gevolgd

7-7,805km: De finish in zicht Na kort voor het 7 km punt het laatste hoogteverschil te hebben overwonnen, is het nu afdalen geblazen. Op de linkerzijde bevindt zich beneden de finish. Eerst nog 400 m bovenop het duin door tot aan het Cadzandse haventje en hier helling af. Nog 400 m en de finish op de Boulevard de Wielingen is daar !!!