21 kilometer

Samenvatting

+/-   3.500 m asfalt
+/-   5.000 m strand
+/-   7.500 m asfalt duinpad
+/-   5.097 m onverhard duinpad

Overzichtskaart van het Parcours

Download hier Halve marathon tcx-bestand

Video

Parkoers nader toegelicht…

0-5 km: Genieten van de Zwinlus
Na de start op de markante Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad wordt eerst een lus van 5 km afgelegd. Deze zgn. ‘Zwinlus’ bestaat uit ca. 2,5 km asfalt (kanaalweg) en dan wordt nabij camping de Zwinhoeve de eerste beklimming van de dag voorgeschoteld. Vervolgens een goed beloopbaar onverhard duinpad van ca. 2 km waar u een schitterend  uitzicht heeft over het natuurgebied ’t Zwin. We lopen nu vlak langs de Nederlands/Belgische grens en zien in de verte ook de Belgische kuststeden Knokke/Zeebrugge.  Net voordat u de Boulevard weer opdraait passeert u de Cadzandse jachthaven. Bij terugkomst  op  Boulevard De Wielingen passeert u de start/finish.

5-10 km: Kennismaking Cadzandse Strand
Na de doorkomst van start/finish draait u bij duinopgang “Appelzak” linksaf richting het duin. Eenmaal boven gaat u direct het strand op. De eerste zandstrook van ca. 3,5 km richting Nieuwvliet-Bad. Nabij de radartoren verlaat u het strand en loopt u over de geasfalteerde glooiing aan de strandzijde. Aan het einde hiervan slaat u linksaf een licht golvend onverhard (ondergrond gras/zand) smaller duinpad van ca 300 meter. Aan het einde hiervan komt u op een houten vlonder en slaat u linksaf. Hier loopt u de 2e zandstrook op. Deze strook is ca. 1,5 km lang en met helder weer heeft u een schitterend panoramisch uitzicht op de kustdelen van het overzeese Walcheren.

10-15 km: Op weg naar het keerpunt
Even na het 10 km punt verlaat u strandstrook 2 middels een lange hellende asfaltstrook. 100 meter hier voorbij bevindt zich een verversingspost en liggen er loopt u over een licht golvend pad tot aan het keerpunt. Na ruim 13 km (Groede-Bad) draait u rechtsomkeert en wordt het asfaltpad verruild voor een onverhard duinenpad.  Een vlak duinpad waar de wind echter vrij spel kan hebben. Even daarna gaat u landinwaarts een helling af waarna een strook van 500 m heel beschut gelopen wordt richting kilometerpunt 15, waar zich bevoorradingspost 2 bevindt.

15-20 km: Doorbijten met Cadzand in zicht
Na de passage aan de verversingspost doemt er opnieuw een geasfalteerde helling op, aan het einde daarvan is het rechtsaf ri. een trap. Kort voor die trap gaan we linksaf een duinenpad (begin zand, later gras/zand/vlonder) doorheen natuurgebied De Zwarte Polder van ongeveer 1 kilometer. Na 16 km verlaat u via een houten vlonder dit natuurgebied en wordt met de radartoren van Nieuwvliet-Bad in het zicht de finale aangekondigd met eerst landinwaarts een golvend ‘geitenpaadje’ en na ca 17 km landinwaarts een af- en opgaande helling waarna tot aan kilometerpaal 20 een golvend geasfalteerd duinpad wordt gevolgd.

20-21,195 km: De finish in zicht
Na kort voor het 20 kmpunt het laatste hoogteverschil te hebben overwonnen, is het nu afdalen geblazen. Op de linkerzijde bevindt zich beneden de finish. Eerst nog 500 m bovenop het duin door tot aan het Cadzandse haventje en hier helling af. Nog 400 m en de finish op de Boulevard de Wielingen is daar !!!

3 Zeemijl – 5,6km

Samenvatting

+/-   1.0 zeemijl strand
+/-   1.5 zeemijl asfalt duinpaden
+/-   0.5 zeemijl asfalt overig

Overzichtskaart van het Parcours

Download hier 3 Zeemijl tcx-bestand

Nadere beschrijving parkoers 3 ZeeMijl
Parkoers is kleine afspiegeling van wat de lopers van de Halve Marathon op hun pad tegenkomen. Vanaf de eerste meter bevindt u zich op het parkoers waarbij gestart wordt in de richting van de radartoren (voor de kenners).

0-1 km: aanloop over vlakke boulevard en daarna bij duinopgang “Appelzak” naar boven. Bovengekomen dalen we direct af naar het strand.

1-2,5km: tijdens de zeemijl over het strand passeren we de strandpaviljoens Caricole, Moio en Ruig. Ca 300 meter na laatstegenoemde, verlaten we via een stevige helling het strand en slaan we bovenop gekomen rechtsaf.

2,5-5 km: we lopen bovenop de dijk en nemen tot aan de jachthaven het golvende geasfalteerde duinenpad. Na ongeveer 4,5 km zien we aan onze linkerzijde beneden de finish al liggen maar we lopen nog even door tot aan de Jachthaven.

5-5,6 km: ter hoogte van de Jachthaven slaan we linksaf en met een lekkere afdaling bereiken we de Boulevard de Wielingen weer. Na 400 meter ligt daar de verlossende finish.